MCR P054 IDŐJÁRÁSFÜGGŐ VEZÉRLŐEGYSÉG

Az időjárási vezérlőegység a szárnyak működtetőinek vezérlésére szolgál esős vagy szeles időjárás esetén. A készüléket össze lehet kötni füstelszívó vagy szellőztető vezérlő egységekkel és 230 V ~ os elektromos szelepmozgatókkal.

részletes leírás
MCR E ELEKTROMOS MŰKÖDTETŐK

A szellőztetés működtetői a füstszellőztető csappantyúk pneumatikus vezérléséhez, pontszellőztető csappantyúkhoz és folytonos tetőablakok csappantyúihoz használatosak. Az LT szellőztető gombbal és/vagy az mcr P054 vagy WRS-1b időjárásfüggő vezérlőegységgel vezérelhetőek.

részletes leírás
MCR 9705 VEZÉRLŐEGYSÉG

Az MCR 9705 füstelvezető vezérlőegység a MERCOR elektromos füstelvezető rendszer eszközeinek aktiválására szolgál, ami a hő- vagy optikai füstérzékelőktől, a kézi tűzjelző eszközöktől (piros nyomógombok), illetve egyéb vezérlőegységektől (pl. tűzjelző rendszerek, épületautomatikai rendszerek) bejövő riasztási jelen alapulva működik.

A vezérlőegységet 230 V váltóáram látja el, az pedig 24V = volt betáplálást nyújt az elektromos füstelvezető rendszer eszközei számára. Az akkumulátoroknak köszönhetően a vezérlőegység nincs kiszolgáltatva az áramkimaradásoknak, akár 72 óra időtartamra is rendelkezésre állást biztosít áramkimaradás esetén, amit követően pedig az eszközök egyszerűen billenthetők maradnak (pl. a füstelvezető ventilátorok lamelláinak nyitása is megoldható).

részletes leírás
MCR 2404 VEZÉRLŐEGYSÉG

Az mcr 0204 füstelvezető vezérlőegység egy elektromos füstelvezető rendszerekhez való vezérlőeszköz. Az mcr 204 a MERCOR füstelvezető rendszereit aktiválja a hő- vagy optikai füstérzékelőktől, illetve kézi füstelvezető gomboktól (manuális nyomógombok) kapott jelek alapján. Az eszközt 230 V~ váltakozó áram látja el, a kimenő üzemi feszültség pedig 24 V-. A vezérlőegység akkumulátorokkal is rendelkezik, melyek segítségével a rendszer akár 72 órán keresztül is képes üzemelni hálózati feszültségkimaradás esetén, amit követően pedig a füstelvezető csappantyúk és ablakok vészhelyzeti megoldásként egyszerűen billenthetők maradnak.

részletes leírás
LT SZELLŐZÉS GOMB

A szellőző csappantyúk vagy ablakok aktiválására (nyitás vagy zárás) szolgál normál használat mellett.

részletes leírás
ÁRAMLÁSSZABÁLYZÓ HŐKAPCSOLÓVAL

A hőkapcsolóval ellátott áramlásszabályzó az integrált CO2 tárolójával vagy CO2 berendezésével segíti a pneumatikus füstelvező működtetőt. A kiengedett gáz a pneumatikus füstelvezető működtető felé van irányítva, ami a csappantyú kinyílását okozza.

részletes leírás
RIASZTÓSZEKRÉNYEK

A riasztószekrények a szekrényekbe integrált tárolókban található sűrített szén-dioxid energiája révén végzik a csappantyúk vészhelyzeti nyitását.

részletes leírás
24V ELEKTROMOS MŰKÖDTETŐK

A működtetők a füstelvezető rendszer lamelláinak és ablakainak nyitására, illetve napi szellőztetésre szolgálnak. 24V – közvetlen feszültséggel kerülnek szállításra. A burkolatok eloxált alumíniumból készülnek. Alapváltozatban anti-interferencia kondenzátorral, túlterhelés- és végálláskapcsolókkal is rendelkeznek.

részletes leírás
WM1-RS1 SZÉL-ESŐ ÉRZÉKELŐ

WM1-RS1 Szél-eső érzékelő

részletes leírás
SZELLŐZTETŐDOBOZOK

A szellőztetődobozok a zsaluk és elzáróberendezés-működtetők nyitásának távirányítására szolgálnak a terek szellőztetésének biztosítására. A dobozokban megtalálhatóak a zsaluk nyitását és zárását vezérlő szelepek és egy levegőelőkészítő rendszer.

részletes leírás
PNEUMATIKUS MŰKÖDTETŐ

A pneumatikus működtető a szárnyak kinyitására szolgál szellőztetési és/vagy füstelszívási célból.

részletes leírás
OPTIKAI FÜSTÉRZÉKELŐK

Az optikai füstérzékelők a tűzesetek legnagyobb részében előforduló látható füst észlelésére szolgálnak. Lehetővé teszik a füst a kezdeti fázisban történő érzékelését, amikor az anyag még éppen csak elkezdett égni, ami általában jóval a nyílt lángok fellobbanása és a jelentős hőmérsékletnövekedés előtt történik meg. Az érzékelők ellenállnak a széllel, nyomásváltozásokkal és a vízpára lecsapódásával szemben. A látható füstöt magas érzékenységgel észlelik.

részletes leírás
MCR RPO-1 KÉZI FÜSTMENTESÍTŐ GOMB

MCR RPO-1 kézi füstmentesítő gomb kézi riasztásaktiválású füstmentesítő rendszerekben, valamint a füstmentesítő egység üzemállapotának kijelzésére használatos. Ezen felül a gomb lehetővé teszi a hibák távoli törlését.

részletes leírás
MCR R0424, MCR R0448 BŐVÍTŐMODULOK

Az mcr R04xx bővítőmodul egy különálló 24V=működtetőcsoport teljes áramigényének ellátására szolgál 48A-ig vagy 24A-ig, változattól függően.

részletes leírás